Baki Dulu


Salam . Bismillah .

Bersama alunan gemersik munajat kepada tuhan. Aku terus membisik keredhaan atas segala yang telah lakukan dan akan lakukan. Tuhan.. Aku rindu .

Setelah tamat alam persekolahan tingkatan 5 2005, terus bekerja sebagai pekerja koperasi di sekolah. Matematik tak payah cakap, memang lemah sangat. Tetapi ada kudrat semangat untuk jadi juga pekerja koperasi. Hari-hari kira duit ratusan – ribuan, betulkan mesin fotostat, (belajar untuk betulkan dari abang2 yg dtg betulkan tu jugak), binding buku, sapu sampah, susun stok, deal dengan stokes air dan makanan, layan kerenah kanak-kanak dan remaja serta dewasa. Dalam diri, kalau tidak dapat tawaran belajar, memang kerja ini akan ku laksanakan.

Impian terus untuk membuka kedai fotostat.

2006, mencampakkan diri ke peringkat tinggi sedikit selepas SPM, iaitu STAM di hidayah ipoh. Memandangkan hanya kolej2 yang menawarkan belajar. Jadi pilih STAM. Rasa bangga sebab daftar sekolah, yuran, pakaian, sewa awal bulan semua pakai DUIT GAJI sendiri. (sekelepuk – habis!). Mula sahaja masuk kelas. Rasa nak tumbang guling-guling. Mudah kata TAK FAHAM. Semua dalam arab. Duduk depan sekali, tapi belajar atas angin. Hari-hari jalan kaki atau naik basikal. Memang sangat kool! Sebab TAK PERNAH naik basikal pergi sekolah. Yang paling suka bila hamper semua plat motor & kereta kat sana mula dengan AFR! Pastu mula bajet, itu semua saya punya. Tinggal sambung A kat belakang je, terus jadi AFRA!! J Setelah dua tiga bulan begitu , berhenti.


Bersambung . . .

0 Response to Baki Dulu