Hari itu


::Salam::
::Bismillah::

Tangguh.Cepat. Jatuh. Lari. Lemah. Semangat. Nokotta!

Hanya sepintas lalu.

Pada hari itu, 3/5/2010 kami, hantar dinda Aqilah ke Intec, UiTM Shah Alam.
Boleh tahan, jalan di SA mmg saya pun x berapa faham sangat. Byk bulatan pusing2.

Kalau nak kesana, mudah saja. Sampai saja di Syeksen 18, cari Giant. Insya-Allah akan jumpa Intec tu. Patu, kat area keliling pagar dia ada macam2 jenis bendera!

Cuaca. Boleh tahan panas. Tambah lagi, kat area kolej takda pokok. Bangunan baru renovate. Takpa. Yang penting SEMANGAT belajar!

Kemudahan awam belambak. Macam pekan setempat. Segala jenis kedai ada. No money no life. Tu perumpamaan org mana tah. Yang saya ingat ada kedai makan. Kaler hijau. Melayu Malaysia. Hanya SUP! Tak silap, namanya Restoren Barakah. Sedap jugak.:)

Beliau:
Dinda Nik Aqilah bt Nik Mohd Azam.
Sedang membuat persediaan 3 bulan Ekonomi Islam.
Bulan 9 dijangka menerbangkan diri ke Jordan.Insya-Allah.
Berbekalkan tajaan MARA. (jgn lupe belikan tiket utk ktorg plak!-wlpn xdpt2 lg)

...........................................................................................

Kemudian, disusuli kepada Sambutan Hari Guru. Hari2 ada hari. Hari2 yang selalu berlari.

Kejadian berlaku pada 16/5/2010. Kami hanya raikan dirumah. Hee. Tunggu Umi balik dan menggeledah hadiah bila semua dah balik. Seronok!

Umi paling suka dapat pen kayu yang tulis 'Mama Ida' dari Anoi. Huhu. Dulu2, balik dari Mesir panggil Mama Baba. Tup2, sampai Malaysia, main tukar2. Jadilah Umi. Panjangnya Ummi Abah. :)

Beliau:
Bonda Zuraidah bt Aman.
Guru bahasa Arab.
Warden.
Sekolah Menengah Islam Hidayah.

" Belajar ini, kena ada Lillahi Ta'ala. Baru keren! Lebih2 lagi bila bahasa Arab. Ia kait dengan hati. Ia kait dengan Al-Quran. Bagaimana cara kita hormat pada Al-Quran. Akhlak kita bagaimana. Macam itu jugalah akan terjadi rasa rela, rasa mudah, rasa indah bila mendalami dan menguasai bahasa Syurga itu. Belajar lah bahasa Arab ni. Tahu kan, sekarang ramai org berebut nak belajar bahasa ni. Jadi, bila dah ada peluang. Guna sebaiknya! "
(Sebuah ucapan dari Bonda kepada anaknya yang huhu..-tapi ada edit sikit spy umum)

.Selamat Hari Guru.
.Hari2 aku membuat untuk menjadi guru.
.Tetapi itu hanya di dewan kuliah.
.Uhh.
.Kenapa?
.Entah.
.Mengada!

Nokotta-berani bertanding sebelum mengalah~

2 Response to Hari itu

  1. sorang da nak pergi jordan.next?

  2. next dalam malaysia aja rencananya~