Luncur Pelangi


::salam::
::bismillah::


kejar pelangi hingga ke hujung dunia!!!!!

fuh..saya masih tak boleh lari dari citer Laskar Pelangi..


..pelangi..
..memang indah..
..hidup bagai pelangi..
..penuh warna-warni nya..
..amat menarik..
..aku mau duduk di atas pelangi..
..luncur turun lembut diatas pelangi..
..terbang jauh bersama pelangi..
..indah sekali..
..kata-kata..
..cita-cita dan impian..
..sehebat dan secantik pelangi..
..angan-angan..
..sepasti pelangi..
..memang ciptaan tuhan..
..pelangi itu cantik..
..menarik..
..tenang..
..warna warni..
..setiap warna mempunyai karakternya..
..rasa sekali ingin menjadi setenang pelangi..
..jika pergolakan berlaku..
..mahu sahaja aku berlari mendaki pelangi itu..
..mencari titik pertembungan itu..
..cuma ilusi..
..syukran Ya Allah..
-kalau mahu pandai belajar..kalau mahu berjaya usaha-
..kepala macam tak tentu hala..tak tau nak pk mana..
..last2 x pk sume..
:)
p/s: ada lagi 5 midterm..ngee..sangat tak bersemangat..tatau kenapa..malezz...

4 Response to Luncur Pelangi

  1. fm says:

    mane blh tak smgt, da kate terefek ngan laskar pelangi. gambar yg cantik, tp pasti dikritik fm lg. kikiki *wink*

    MM

  2. JFK says:

    Puisinya begitu bertaburan pelangi ^_^

    -Laskar Pelangi-

  3. tipu la pelangi macam dalam gambar tu.keke.(tibatiba.)macam mana nak semangat kembali?

  4. afra` says:

    to: MM

    ya ilahi..kte dok baca terefek utk lebih 5 kali.. ter effect ke terefek kte pun tatau..tapi tetap x smgt pada waktu uh..tapi mak kte da psyco+brain wash otak kte dah supya semangat...

    :)

    to:JFK

    ngaa..memang bukan bakat saya buat puisi uh..cume saya hargai jer apa yg saya dah lakukan..seni itu subjektif..walaupun kucar kacir..hehe

    :)

    to:acap@+akufobia+

    erm..sbb tu gmbar pelangi uh hanya ilusi..gaya nak semangat..tapi x semangat..huhu..erm..

    :)